Sandwich s mrkví a mandlovým máslem

 

Ořechové máslo má nekonečné množství využití. Zkoušeli jste ho někdy naslano? Křupavé mandlové máslo chutná naprosto skvěle například v našem novém sendviči s mrkví a cizrnou. Tuto zdravou pomazánku plnou mononenasycených tuků, vápníku, hořčíku a železa můžete servírovat ve vaší oblíbené bulce, na čerstvém chlebu, nebo jako toping na jednohubky.

 

1

INGREDIENCE

  • Oblíbená bulka či chléb
  • 2 střední mrkve
  • 80 g předvařené cizrny
  • 1 pl mandlového másla
  • ¼ čl soli
  • 2 pl rostlinného jogurtu
  • 10 g mandlí
  • ½ avokáda
  • 100 g tofu (uzené nebo marinované)

2

POSTUP

Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Cizrnu rozmačkáme vidličkou a přidáme ji k mrkvi. Poté vmícháme mandlové máslo, jogurt, sůl a nasekané mandle. Bulku prořízneme, naplníme mrkvovým salátem, avokádem a tofu.

Dobrou chuť!

Autor: Eliška (@_with.ella)