Ochutnali jste někdy vafle na slano? Pokud nejste zrovna fanouškem belgického národního dezertu, vyzkoušejte jej ve slané verzi. Slané vafle jsou nové palačinky. Jednoduché, rychlé a neskutečně variabilní. Spokojenost garantujeme!
INGREDIENCE
- 50 g hladká špaldová mouka
- 10 g mletá lněná semínka
- 15 g cizrnového proteinu
- 1 čl prášku do pečiva
- ⅓ čl soli
- 60 ml rostlinného mléka
- 50-60 ml vody
- 1 čl oleje
POSTUP
V míse smícháme suché přísady: mouku, mletá lněná semínka, protein, prášek
do pečiva a sůl. Poté postupně vmícháme olej, mléko a vodu.
Vaflovač vymažeme kapkou oleje a nalijeme do něj těsto.
Vafle můžeme servírovat například s dušeným špenátem, sušenými rajčaty, fazolemi a tahini.
Dobrou chuť!
Autor: Eliška (@_with.ella)