Jablečné proteinové muffiny

Když je teď všude jablek dostatek, tento recept je pro podzim jako stvořený. Pokud vás honí mlsná a máte doma všechny ingredience, za hodinku můžete vytahovat z trouby! Navíc jsou jablečné muffiny s proteinem a lískoořechovou moukou pro dostatek bílkovin a zdravých tuku. Díky banánu jsou krásně vláčné a nadýchané. Co budeme potřebovat?

foto-4-3

INGREDIENCE: 

1 větší červené jablko

3 menší zralé banány

100 ml ovesného mléka

3 PL kokosového oleje 

200 g špaldové mouky 

80 g vanilkového proteinu

60 g lískoořechové mouky 

150 g kokosového cukru 

2 ČL mleté skořice 

1 ČL prášku do pečiva

½ ČL jedlé sody

Špetka soli

Lískové ořechy na ozdobu

Forma na muffiny a košíčky!

 

POSTUP:

Začneme zvážením všech suchých ingrediencí do velké mísy. Důkladně promícháme špaldovou mouku, protein, lískoořechovou mouku, kokosový cukr, skořici, jedlou sodu, prášek do pečiva a nevynecháme ani špetku soli, která zvýrazní chutě, a rozvine přirozené aroma. 

Do jiné mísy si oloupeme a rozmačkáme 3 menší zralé banány. Přidáme rozehřátý kokosový olej a ovesné mléko. 

Jako další si oloupeme a nakrájíme jablíčko na malé kostičky. Nestrouhat! Jablko poté může pustit hodně vody, ale díky kostičkám zůstanou muffiny dlouho vláčné. Mokrou směs smícháme se suchou, přidáme nakrájené jablíčko a vařečkou spojíme.

Těsto vyjde přibližně na 12-16 muffinů, podle toho, jak moc vysoko košíčky plníme. Jeden přibližně dvě polévkové lžíce těsta. Navrch posypeme krájenými lískovými ořechy a pečeme 25 minut na 220°C. 

Po vyndání necháme dostatečně vychladnout a můžeme podávat. Ideální na podzimní snídani nebo odpolední svačinu. Sami budete překvapeni, jak jsou vláčné a nadýchané!

 

Autor: Fínka (@tvojefina)