Zeleninové pakoras s cizrnovým proteinem

 banner recepty-2_3

 

Pokud chcete, aby byly vaše zeleninové placičky neodolatelné pro vegany i masožravce - udělejte Pakoras! Jedná se o indické zeleninové placičky, kořeněné a smažené dozlatova a křupava. Můžou být vyrobeny prakticky s jakoukoli zeleninou, takže použijte tento recept na pakory jako odrazový můstek k vytváření vlastních variací. Pakory můžete podávat jako předkrm k indickému jídlu, lehkému jídlu nebo si je dejte jako jednohubky.

 

1

INGREDIENCE

  • 1 větší mrkev
  • 2 střední brambory
  • hrst baby špenát
  • 1 červená cibule
  • 3 pl avokádový olej
  • 3 pl cizrnová mouka
  • 2 pl cizrnový protein
  • 3 pl rýžová mouka
  • 1 čl sůl
  • 3/4 čl chili prášek
  • 3/4 čl sušený česnek
  • 3/4 čl zázvor
  • stonek koriandru
  • voda
  • olej vhodný ke smažení
  • 3 pl sójový jogurt
  • jarní cibulka
  • sůl a pepř
2_4

2

POSTUP

½ mrkve nakrájíme na jemné proužky a ½ nastrouháme, cibuli nakrájíme na jemné měsíčky, brambory nakrájíme na jemné proužky. K zelenině přidáme ostatní ingredience a vodu dle potřeby aby nám šly vytvarovat placky. Placky opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Jogurt smícháme s kořením a najemno nakrájenou jarní cibulku.Dobrou chuť! 
Autor: Eliška (@_with.ella)

 

Zpět do obchodu