SLEVA až 15 % na vánoční balíčky + dárek k objednávce nad 1.590 Kč!

Červené Curry

banner recepty-13 

 

Že chilli, zázvor nebo česnek má zahřívací účinky jsme vám už určitě říkali. Co takhle všechny tyhle zahřívací, detoxikační a přirozeně antibiotické potraviny v jednom skvělém jídle? Uvařte si doma červené thajské curry a posilte tak svou imunitu během chladných dní. 

 

1

INGREDIENCE

  • 2 pl olej
  • 1 čl nastrouhaný zázvor
  • 2 stroužky česnek
  • 2 čl kari
  • 500 ml kokosové mléko
  • 200 ml zeleninový vývar
  • 200 g tofu natural
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 200 g květák nebo hrachové lusky
  • 4 pl sójová omáčka
  • 1 čl třtinový cukr
  • 200 g cizrna (uvařená)
  • šťáva z 1/2 limetky
  • 1 červená chilli paprička nebo 1 čl sušeného chilli
  • koriandr
  • jarní cibulka
  • 300 g jasmínová rýže
  • 450 ml voda
  • sůl, pepř
  • čerstvé salátové listy (baby špenát, rukola, polníček)
  • ředkvičky nebo rajčata či jiná zelenina

3_8

2

POSTUP

Rýži uvaříme dle návodu. V hluboké pánvi rozehřejte olej a zprudka opečeme zázvor a nakrájený česnek. Přidáme kari, přilijte trochu kokosového mléka, promícháme a necháme pár minut bublat. Přilijeme zbytek kokosového mléka, vývar a poté přidáme nakrájené tofu, papriku, květák a mrkev. Povaříme cca 10 minut, aby zelenina změkla. Přidáme sojovou omáčku, cukr a cizrnu, opět povaříme. Kari zakápněte limetkovou šťávou. Podávejte ozdobené chilli a čerstvým koriandrem nebo jarní cibulkou. Hotové jídlo podáváme s rýží.

Autor článku: Eliška (@_with.ella)

 

Zpět do obchodu