Risotto s hráškem a špenátem

 banner recepty-3_2

 

Zeleninové, čerstvé italské risotto s hráškem a čerstvým špenátem je našim oblíbeným jarním receptem. Díky kulatozrnné rýži a zeleninovému vývaru je vláčné a krémové, hrášek a špenát mu zase dodává křupavost a čerstvost. Díky jeho zelené barvě je ideální také k dnešní oslavě svatého Patrika. Servírujte k obědu nebo k večeři se sklenicí dobrého bílého vína.

 

1

INGREDIENCE

  • 130 g jasmínová rýže
  • 90 g hrášek
  • 90 g hrachové lusky
  • 80 g špenát
  • 110 g rostlinná smetana na vaření
  • 1/2 čl koření na rýži
  • 1/2 čl kurkuma
  • 1 čl petržel
  • 120 g cizrna
  • 3 pl avokádový olej
  • sůl a pepř
  • 300 ml vody
1

2

POSTUP

Zeleninu a propláchnutou rýži lehce opečeme na oleji. Poté vše zalijeme vodou, přiklopíme pokličkou a necháme vařit dokud rýže změkne. Poté přidáme cizrnu, smetanu, koření a bylinky. Vše necháme chvilku povařit. Dobrou chuť! 
Autor: Eliška (@_with.ella)

 

Zpět do obchodu