Veganská Štědrovečerní večeře

banner recepty-4_1

 

Můžou být Vánoce bez ryby a řízku? Jednoduše! Rostlinná Štědrovečerní večeře může mít mnoho podob. Možná jste nikdy nebyli fanoušky té "tradiční" a vaříte tak něco úplně jiného. Pokud ale patříte pro ty, kteří mají Ježíška spojeného s bramborovým salátem a kaprem, nebo řízkem, nemusíte zoufat. Jde to i bez násilí. Jednoduše, poměrně zdravě a s čistým svědomím. Navíc možná uvidíte zlaté prasátko. 

 

1

INGREDIENCE NA SALÁT

  • 6 ks střední brambory
  • 2 ks mrkev
  • 1/5 ks celer
  • 1/2 ks červená cibule
  • 1 sklenice zavařené zeleniny
  • pár kyselých okurek (lze vynechat)
  • 200 g vařená kukuřice (lze vynechat)
  • 200 g sójový jogurt
  • 100 g rostlinná zakysaná smetana
  • 1 pl hořčice
  • sůl
  • pepř

INGREDIENCE NA TOFU

  • 1 ks tofu natural
  • 1 ks nori řasa
  • 1 pl cizrnový protein
  • 1 pl jemné ovesné vločky
  • 2 pl kukuřičná mouka
  • 3/4 čl bylinková sůl
  • pepř
  • olej ve spreji
3_2

2

POSTUP

Brambory, mrkev a celer omyjeme a dáme je uvařit do čisté vody do měkka.
Jakmile bude zelenina uvařená, scedíme ji, necháme vychladnout a oloupeme ji.
Brambory nakrájíme na nudličky nebo je rozmačkáme přes sítko na brambory.
Mrkev a celer nakrájíme na malé kousky.
V misce pak zeleninu smícháme s propláchnutou kukuřicí, zavařenou zeleninou, na jemno nakrájenou cibulí, hořčicí, jogurtem, smetanou a dochutíme salát kořením.

Tofu rozřízneme podélné napůl.
Řasu také roztrhneme napůl.
Každý kousek tofu zabalíme do nori řasy a poté ko obalíme v testíčku z mouk a proteinu a trochy vody.
Na pánvi postříkané olejem pak obalené tofu opečeme.
Opečené tofu podáváme s vychlazeným salátem.

Dobrou chuť!

Autor: Eliška (@_with.ella)

 

Zpět do obchodu