Batátové placky s proteinem

 

Místo slaných palačinek vyzkoušejte tyto batátové placky. Díky cizrnovému proteinu obsahují kompletní spektrum esenciálních aminokyselin. Jsou ideální pro rychlý a hlavně zdravý oběd nebo večeři.

 

1

INGREDIENCE

  • 160 g batátů
  • 30 g cizrnového proteinu
  • 10 g mletých lněných semínek
  • Sůl a pepř
  • 100 ml vody
  • 30 g baby špenátu
  • 1⁄2 červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 15 g sušených rajčat
  • 1 čl řepkového oleje
  • Pekanové ořechy

2

POSTUP

Batáty okrájíme a uvaříme v čisté vodě do měkka. Než se uvaří, rozpálíme na pánvi olej a osmahneme na jedno nakrájenou cibuli a česnek. Poté přidáme špenát, trochu vody, vše necháme podusit, dochutíme pepřem, solí a nakonec přidáme pokrájená rajčata. Uvařené batáty rozmačkáme do hladkého pyré do kterého vmícháme protein, lněná semínka, sůl pepř a vodu. Vznikne pevnější avšak lepivá konzistence těsta, ze kterého vytvarujeme v namočených dlaních placky. Placky dáme na plech s papírem na pečení a na každou dáme ještě trochu špenátové směsi. Placky dáme péct na 190°C po dobu 20-25 minut. Placky podáváme s pekanovými ořechy. Dobrou chuť!

Autor: Eliška (@_with.ella)