Místo slaných palačinek vyzkoušejte tyto batátové placky. Díky cizrnovému proteinu obsahují kompletní spektrum esenciálních aminokyselin. Jsou ideální pro rychlý a hlavně zdravý oběd nebo večeři.
INGREDIENCE:
• 160 g batátů
• 30 g cizrnového proteinu
• 10 g mletých lněných semínek
• Sůl a pepř
• 100 ml vody
• 30 g baby špenátu
• 1⁄2 červené cibule
• 1 stroužek česneku
• 15 g sušených rajčat
• 1 čl řepkového oleje
• Pekanové ořechy
POSTUP:
Batáty okrájíme a uvaříme v čisté vodě do měkka.
Než se uvaří, rozpálíme na pánvi olej a osmahneme na jedno nakrájenou cibuli a česnek.
Poté přidáme špenát, trochu vody, vše necháme podusit, dochutíme pepřem, solí a nakonec přidáme pokrájená rajčata.
Uvařené batáty rozmačkáme do hladkého pyré do kterého vmícháme protein, lněná semínka, sůl pepř a vodu.
Vznikne pevnější avšak lepivá konzistence těsta, ze kterého vytvarujeme v namočených dlaních placky.
Placky dáme na plech s papírem na pečení a na každou dáme ještě trochu špenátové směsi.
Placky dáme péct na 190°C po dobu 20-25 minut.
Placky podáváme s pekanovými ořechy. Dobrou chuť!
Autor: Eliška (@_with.ella)