Mandlovo-dýňový krém

 

Sezóna dýni je tu a vždy se hodí, mít v zásobě co nejvíce receptů s nimi. Mandlovo-dýňový krém se skvěle hodí na toasty, jako tofu ‘tvaroh’, příloha ke sladké, ale i slané snídani či svačině.

 

1

INGREDIENCE

  • 300 g dýně (máslová nebo hokkaidó)
  • 1 ks tofu natural (200g)
  • 50 g mandlové máslo
  • špetka soli
  • 60 g mandle
  • skořice
  • vanilkové aroma

2

POSTUP

Dýni uvaříme v čisté vodě do měkka. Jakmile dýně po uvaření vychladne, dáme ji do mixéru spolu s tofu, mandlovým máslem, špetkou soli, skořicí a vanilkovým aroma. Vše rozmixujeme do hladka. Mandle které jsme si předem aspoň na 30 minut namočili do teplé vody, scedíme a nasekáme na menší kousky které zamícháme do krému.

Dobrou chuť!

Autor: Eliška (@_with.ella)