Sezóna dýni je tu a vždy se hodí, mít v zásobě co nejvíce receptů s nimi. Mandlovo-dýňový krém se skvěle hodí na toasty, jako tofu ‘tvaroh’, příloha ke sladké, ale i slané snídani či svačině.
INGREDIENCE:
• 300 g dýně (máslová nebo hokkaidó)
• 1 ks tofu natural (200g)
• 50 g mandlové máslo
• špetka soli
• 60 g mandle
• skořice
• vanilkové aroma
POSTUP:
Dýni uvaříme v čisté vodě do měkka.
Jakmile dýně po uvaření vychladne, dáme ji do mixéru spolu s tofu, mandlovým máslem, špetkou soli, skořicí a vanilkovým aroma.
Vše rozmixujeme do hladka.
Mandle které jsme si předem aspoň na 30 minut namočili do teplé vody, scedíme a nasekáme na menší kousky které zamícháme do krému.
Dobrou chuť!
Autor: Eliška (@_with.ella)