Krémové těstoviny s cizrnovým proteinem

 

Receptů na slaná jídla není nikdy dost a to platí dvojnásob, když se jedná o těstoviny s krémovou omáčkou. Těstoviny jsou hotové do 30 minut a jistě si pochutnají i ti největší mlsouni.

 

1

INGREDIENCE

  • oblíbené těstoviny
  • 200 g uvařená cizrna
  • 130 g mix hub (nebo jen žampiony či jiné)
  • 180 g cuketa
  • 80 g hrášek
  • 1 ks větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 pl cizrnový protein
  • 2 pl sušené rýžové mléko
  • 2 pl lahůdkové droždí
  • 3 pl olej vhodný na tepelnou úpravu (řepkový)
  • voda (150-200 ml)
  • sušená paprika, sůl, bylinková sůl, pepř
  • čerstvé bylinky
  • pekanové ořechy (jiné oblíbené)

2

POSTUP

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. V nepřilnavé hlubší pánvi rozpálíme olej na kterém osmahneme nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek do zlatova. Poté k cibuli a česneku přidáme hrášek, pokrájené houby, cuketu, cizrnu a vše opět necháme malinko opéct. V hrnku s vodou rozmícháme sušené mléko a proteinový prášek, aby vznikla krémová konzistence. Vzniklou směs nalijeme k zelenině, vše přiklopíme pokličkou a necháme podusit (popřípadě přidáme ještě trochu vody). Do omáčky vmícháme lahůdkové droždí a dochutíme solí, pepřem, kořením a bylinkami.

Nakonec vmícháme uvařené těstoviny a ořechy. Dobrou chuť!

Autor: Eliška (@_with.ella)