Nepečený jablečný koláč

 

I něco tak jednoduchého a lehkého, jako je tento jablečný dortík u nás vždy vede nad kdejakými ‘slavnostními’ hutnými krémovými dezerty a dorty! Navíc k jeho přípravě potřebujete opravdu minimum času a pár ingrediencí, které si můžete pozměnit podle vlastních chutí. Koláč je svěží, lehký a jistě potěší každého a jablíčka můžete zaměnit za jakékoli jiné (sezonní) ovoce.

 

1

INGREDIENCE

  • 50 g jemné ovesné vločky
  • 45 g mandlová mouka
  • 30 g vanilkový protein
  • 1 čl skořice
  • 40 g javorový sirup
  • 30 g kokosový olej
  • 45 g liskooříškové máslo
  • 15 ml mandlové mléko

INGREDIENCE NA DORT:

  • 430 g očištěná jablka
  • 45 g brusinky
  • 1 pl skořice
  • 350-400 ml voda
  • 1 čl agar prášek

2

POSTUP

Všechny ingredience na korpus jsem smíchala do pevné hmoty, kterou jsem rozprostřela na dno dortové formy, zamačkala ho ke dnu a korpus jsem zatím dala do ledničky.

Jablka jsem nakrájela na menší kostičky, dala je do většího hrnce, posypala skořicí a zalila vodou, takto jsem je za občasného míchání nechala rozvařit.

Potom jsem přidala brusinky a agar a chvilku jsem míchala. Jakmile mi směs začala houstnout, nalila jsem ji do formy na korpus. Na vrch jsem ještě dala nasekané mandle a dortík jsem dala vychladit do ledničky.

Dobrou chuť!

Autor: Eliška (@with.ella)