Kdo by neznal perník z dětství! Tradice, která se vrací s každým adventem a Mikulášem. Máme pro vás zdravý recept s čokoládovým proteinem, aby tenhle chutný dezert měl více bílkovin. Ideální na pochmurné dny s vánočním čajem.
Co všechno kromě perníkového koření, které nesmí chybět, budeme potřebovat?
INGREDIENCE:
250 g špaldové hladké mouky
60 g lískoořechové mouky
100 g třtinového cukru
2 PL kakaa
4 ČL perníkového koření
2 ČL skořice
2 ČL kypřícího prášku
2 ČL jedlé sody
Špetka soli
80 ml kokosového oleje
400 ml rostlinného mléka
Na polevu mléčné čoko drops
POSTUP:
Do velké mísy odvážíme všechny suché ingredience a nezapomeneme na špetku soli. Důkladně promícháme a přidáme rozpuštěný kokosový olej a rostlinné mléko v pokojové teplotě. Konzistence by měla být hustší.
Těsto přesuneme do formy (20x30 cm), kterou si předem vymažeme rostlinným máslem nebo olejem, a vysypeme hladkou moukou. Pečeme 35-40 minut na 175°C.
Poté je čas na polevu, která rozhodně nesmí chybět, jelikož bez té by to nebyl ten správný návrat do dětství. Rozpusťte si ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě 100 g čokolády s čajovou lžičkou kokosového oleje a rovnoměrně polejte perník.
Před podáváním nezapomeňte na horké kakao, kávu nebo vánoční čaj a přejeme dobrou chuť!
Autor: Fínka (@tvojefina)