Proteinový perník

Kdo by neznal perník z dětství! Tradice, která se vrací s každým adventem a Mikulášem. Máme pro vás zdravý recept s čokoládovým proteinem, aby tenhle chutný dezert měl více bílkovin. Ideální na pochmurné dny s vánočním čajem. Co všechno kromě perníkového koření, které nesmí chybět, budeme potřebovat?

foto-3_3

INGREDIENCE: 

250 g špaldové hladké mouky 

90 g čokoládového proteinu

60 g lískoořechové mouky 

100 g třtinového cukru

2 PL kakaa

4 ČL perníkového koření

2 ČL skořice

2 ČL kypřícího prášku

2 ČL jedlé sody

Špetka soli

80 ml kokosového oleje

400 ml rostlinného mléka

Na polevu mléčná čokoláda 

 

POSTUP:

Do velké mísy odvážíme všechny suché ingredience a nezapomeneme na špetku soli. Důkladně promícháme a přidáme rozpuštěný kokosový olej a rostlinné mléko v pokojové teplotě. Konzistence by měla být hustší. Těsto přesuneme do formy (20x30 cm), kterou si předem vymažeme rostlinným máslem nebo olejem, a vysypeme hladkou moukou. Pečeme 35-40 minut na 175°C. 

Poté je čas na polevu, která rozhodně nesmí chybět, jelikož bez té by to nebyl ten správný návrat do dětství. Rozpusťte si ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě 100 g čokolády s čajovou lžičkou kokosového oleje a rovnoměrně polejte perník. Před podáváním nezapomeňte na horké kakao, kávu nebo vánoční čaj a přejeme dobrou chuť!


Autor: Fínka (@tvojefina)