Nepečený jablečný koláč

I něco tak jednoduchého a lehkého, jako je tento jablečný dortík u nás vždy vede nad kdejakými ‘slavnostními’ hutnými krémovými dezerty a dorty!

Navíc k jeho přípravě potřebujete opravdu minimum času a pár ingrediencí, které si můžete pozměnit podle vlastních chutí.

Koláč je svěží, lehký a jistě potěší každého a jablíčka můžete zaměnit za jakékoli jiné (sezonní) ovoce.

———unnamed (6)

Nepečený jablečný koláč

 

Korpus:

 

Dortík:

  • cca 430g očištěná jablka
  • 45g brusinky
  • 1pl skořice
  • 350-400ml voda
  • 1čl agar prášek

 

Postup:

Všechny ingredience na korpus jsem smíchala do pevné hmoty, kterou jsem rozprostřela na dno dortové formy, zamačkala ho ke dnu a korpus jsem zatím dala do ledničky.

Jablka jsem nakrájela na menší kostičky, dala je do vetšího kastolu, posypala skořicí a zalila vodou, takto jsem je za občasného míchání nechala rozvařit.

Potom jsem přidala brusinky a agar a chvilku jsem míchala. Jakmile mi směs začala houstnout, nalila jsem ji do formy na korpus. Na vrch jsem jestě dala nasekané mandle a dortík jsem dala vychladit do ledničky.

Dobrou chuť!



Autor: Eliška (_with.ella)