Nepečený jablečný koláč

I něco tak jednoduchého a lehkého, jako je tento jablečný dortík u nás vždy vede nad kdejakými ‘slavnostními’ hutnými krémovými dezerty a dorty!

Navíc k jeho přípravě potřebujete opravdu minimum času a pár ingrediencí, které si můžete pozměnit podle vlastních chutí.

Koláč je svěží, lehký a jistě potěší každého a jablíčka můžete zaměnit za jakékoli jiné (sezonní) ovoce.
unnamed (6)

INGREDIENCE NA KORPUS:

 50 g jemné ovesné vločky

 45 g mandlová mouka

 30 g vanilkový protein

 1 čl skořice

 40 g javorový sirup

 30 g kokosový olej

 45 g liskooříškové máslo

 15 ml mandlové mléko

 INGREDIENCE NA DORT:

 430 g očištěná jablka

 45 g brusinky

 1 pl skořice

 350-400 ml voda

 1 čl agar prášek

POSTUP:

Všechny ingredience na korpus jsem smíchala do pevné hmoty, kterou jsem rozprostřela na dno dortové formy, zamačkala ho ke dnu a korpus jsem zatím dala do ledničky.

Jablka jsem nakrájela na menší kostičky, dala je do většího hrnce, posypala skořicí a zalila vodou, takto jsem je za občasného míchání nechala rozvařit.

Potom jsem přidala brusinky a agar a chvilku jsem míchala. Jakmile mi směs začala houstnout, nalila jsem ji do formy na korpus. Na vrch jsem ještě dala nasekané mandle a dortík jsem dala vychladit do ledničky.

Dobrou chuť!

Autor: Eliška (@with.ella)