Bezlepkové dýňové cupcaky s kokosovým krémem

Vypadá to složitě, ale jsou opravdu jednoduché a zvládne je i začátečník. Zdravé veganské cupcaky obohacené o rostlinný protein. Navíc si je můžete připravit v bezlepkové variantě. 

INGREDIENCE:

 65 g pohankové mouky

 65 g samokypřící bezlepkové mouky

 60 ml kokosového oleje nebo jiného oleje

 60 ml mandlového mléka

 1 lněné vejce (1 lžíce mletých lněných semínek + 3 lžíce vody)

 1 menší banán

 1 ČL jablečného octa

 1 ČL bezlepkového prášku do pečiva

 180 g nastrouhané dýně

9B4422F3-B2C6-4CE4-8F0B-0264D5142595

KRÉM:

 180 g kokosového jogurtu planton lidl

 100 g kokosových veganských sušenek

 50 g proteinu coconut cookie

POSTUP:

 Nejprve si uděláme lněné vejce a necháme 10 minut odstát 

 Mezitím si předehřejeme troubu na 180°C

 Smícháme pohankovou a bezlepkovou mouku, přidáme kypřící prášek

 Vedle si rozmačkáme banán, který přidáme ke lněnému vejci, dále přilijeme mléko a olej, vše promícháme

 Tekuté věci smícháme se sypkými a vypracujeme krásné těsto, které by mělo být hustší konzistence, ale ne úplně lepivé

 Nastrouháme si dýni a zamícháme ji do těsta

 Těsto plníme do muffinových silikonových formiček

 Těsto dejte do silikonových nikoliv do papírových košíčků.

 Pečeme do zlatova 20-30 minut podle typu trouby

 V mixéru rozmixujeme sušenky s jogurtem

 Poté přidáme veganským protein a vše znovu promixujeme

 Dáme uležet do lednice než vychladne spodní část po upečení

 Zdobíme podle fantazie, stejným krémem se dají cupcaky i plnit

Dobrou chuť!

Autor: Karolína (@caro.line97)