Vypadá to složitě, ale jsou opravdu jednoduché a zvládne je i začátečník. Zdravé veganské cupcaky obohacené o rostlinný protein. Navíc si je můžete připravit v bezlepkové variantě.
Ingredience:
- 65g pohankové mouky
- 65g samokypřící bezlepkové mouky/ můžete nahradit i nějakou klasickou lepkovou pokud vám lepek nevadí
- 60ml kokosového oleje nebo jiného oleje
- 60ml mandlového mléka
- 1 lněné vejce (1 lžíce mletých lněných semínek + 3 lžíce vody)
- 1 menší banán
- 1ČL jablečného octa
- 1ČL bezlepkového prášku do pečiva
- 180g nastrouhané dýně
Krém:
- 180g kokosového jogurtu planton lidl
- 100g kokosových veganských sušenek (např. od biopekárny Zemanka, mají je ve většině zdravých výživ)
- 50g proteinu příchuť coconut cookie
Postup:
- Nejprve si uděláme lněné vejce a necháme 10 minut odstát
- Mezitím si předehřejeme troubu na 180°
- Smícháme pohankovou a bezlepkovou mouku, přidáme kypřící prášek
- Vedle si rozmačkáme banán, který přidáme ke lněnému vejci, dále přilijeme mléko a olej, vše promícháme
- Tekuté věci smícháme se sypkými a vypracujeme krásné těsto, které by mělo být hustší konzistence, ale ne úplně lepivé
- Nastrouháme si dýni a zamícháme ji do těsta
- Těsto plníme do muffinových silikonových formiček
DOPORUČENÍ-těsto dejte do silikonových nikoliv do papírových košíčků.
- Pečeme do zlatova 20-30min podle typu trouby
- V mixéru rozmixujeme sušenky s jogurtem
- Poté přidáme veganským protein a vše znovu promixujeme
- Dáme uležet do lednice než vychladne spodní část po upečení
- Zdobíme podle fantazie, stejným krémem se dají cupcaky i plnit
Doubrou chuť!
Autor: Karolína Novotná