Kokosový proteinový dort
Dort ze zdravých ingrediencí nad kterým nepohrdne žádný mlsoun. Čistě veganský recept obohacený o rostlinný protein pro vyvážené složení.
1
INGREDIENCE
- 130 g špaldové mouky
- 20 g pudingového prášku
- 6 g kypřícího prášku
- 30 g proteinu
- 180 ml rostlinného mléka
- 50 ml slunečnicového oleje
KRÉM:
- 180 g natural tofu
- 200 g dýňového pyré
- 80 g strouhaného kokosu
- 100 g kokosové smetany
- 20 g proteinu

2
POSTUP
Troubu si předehřejte na 180°C. Nejprve si smícháme suché ingredience a zvlášť tekuté. Poté vše smícháme dohromady. Pokud bude těsto moc tuhé, přilijte trochu vody cca 50-100 ml. Těsto vylejeme do formy vyloženou pečícím papírem (v tomto receptu je použita forma o průměru 20cm)
Pečeme 20-30 minut, korpus by měl být zlatavý. Mezitím co se nám peče korpus si oloupeme dýni a dáme ji vařit. Vedle si pořádně rozmixujeme zbytek ingrediencí na krém. Když máme dýni uvařenou, necháme ji chvíli vychladnout poté rozmixujeme s již připraveným krémem. Vychladnutý korpus podélně rozřízneme a vymažeme krémem. Zdobení dortu je na vás, já jsem použila roztopenou čokoládu, ovoce a krém do kterého jsem ještě přidala modrou spirulinu
Autor: Karolína (@caro.line97)