Kokosový proteinový dort

 

Dort ze zdravých ingrediencí nad kterým nepohrdne žádný mlsoun. Čistě veganský recept obohacený o rostlinný protein pro vyvážené složení.

 

1

INGREDIENCE

  • 130 g špaldové mouky
  • 20 g pudingového prášku
  • 6 g kypřícího prášku
  • 30 g proteinu
  • 180 ml rostlinného mléka
  • 50 ml slunečnicového oleje

KRÉM:

  • 180 g natural tofu
  • 200 g dýňového pyré
  • 80 g strouhaného kokosu
  • 100 g kokosové smetany
  • 20 g proteinu

2

POSTUP

Troubu si předehřejte na 180°C. Nejprve si smícháme suché ingredience a zvlášť tekuté. Poté vše smícháme dohromady. Pokud bude těsto moc tuhé, přilijte trochu vody cca 50-100 ml. Těsto vylejeme do formy vyloženou pečícím papírem (v tomto receptu je použita forma o průměru 20cm)

Pečeme 20-30 minut, korpus by měl být zlatavý. Mezitím co se nám peče korpus si oloupeme dýni a dáme ji vařit. Vedle si pořádně rozmixujeme zbytek ingrediencí na krém. Když máme dýni uvařenou, necháme ji chvíli vychladnout poté rozmixujeme s již připraveným krémem. Vychladnutý korpus podélně rozřízneme a vymažeme krémem. Zdobení dortu je na vás, já jsem použila roztopenou čokoládu, ovoce a krém do kterého jsem ještě přidala modrou spirulinu

Autor: Karolína (@caro.line97)