VEGE BURGER

banner recepty

 

Grilovací sezóna je v plném proudu, stejně jako ta cuketová. Pokud nevíte, co dělat s extra velkou úrodou, máme pro vás skvělý recept na domácí veganskou burger placku. Nutričně bohatý burger s příjemnou texturou, který není náročný na přípravu si užijete i na grilovačce s kamarády. Narozdíl od jiných receptů nevyžaduje žádné vaření předem a doslova splácaný ho máte za několik minut. Dochuťte ho čerstvou zeleninou ze zahrádky a domácím kečupem, veganskou majonézou nebo rychlou BBQ omáčkou.  

 

1

INGREDIENCE NA PLACKU

  • 100 g červené fazole
  • 100 g cuketa
  • 4 pl jemmy vločky
  • 1,5 pl cizrnový protein
  • 2 čl hořčice
  • 2 čl kečup
  • 1 čl oblíbené koření

DÁLE

  • olej
  • 2x bulka
  • zelenina
  • kečup, vegan majonéza nebo BBQ omáčka

2

POSTUP

Fazole rozmačkáme, cuketu nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vločky, protein, koření, hořčici a kečup, dochutíme solí a pepřem. Ze směsi vytvarujeme 2 - 3 placky, které opečeme na troše oleje z obou stran. Bulku podélně rozkrojíme, potřeme majonézou, přidáme placky, zeleninu a kečup. Dobrou chuť!

Autor: Eliška (@_with.ella)