Cizrnová Omeleta

 

Už dlouho jste neměli pořádnou omeletu, ale vyhýbáte se jakýmkoli jídlům z vajíček? Není třeba zoufat. Díky cizrně, černé soli a kurkumě budou mít vaši masožraví přátelé problém poznat rozdíl. Bezvaječná omeleta chutná snad ještě lépe a je plná proteinů a dalších vitamínů a minerálů, které vaše tělo potřebuje. 

 

1

INGREDIENCE

  • 270 g předvařená cizrna
  • 2 pl mleté lněné semínko
  • 2 pl cizrnový protein
  • 2 pl hladká mouka (špaldová)
  • 1 čl černá sůl
  • ½ čl kurkuma
  • 1 čl oblíbené koření nebo bylinky
  • 150 - 170 ml voda
  • řepkový olej (ve spreji)

DÁLE

  • kváskový chleba
  • špenát
  • sůl, pepř, sušený česnek

2

POSTUP

Všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme je do lívancové konzistence těsta. Na pánvi pomazané olejem vytvoříme palačinky, které necháme pod pokličkou opéct z obou stran do světle hnědé barvy. na stejné pánvi poté podusíme špenát, který dochutíme solí, pepřem a česnekem. (můžete přidat i cibuli) Chleba zapečeme v toustovači. Omelety servírujeme s chlebem, špenátem a zeleninou nebo ovocem. Dobrou chuť!

Autor: Eliška (@_with.ella)

 

Zpět do obchodu