Slaná palačinka

 

Palačinky na sladko zná snad každý, ale co takhle si je udělat na slano? Ať už to zní všelijak zvláštně, tak věřte, že se po nich budete olizovat až za ušima! Jsou opravdu jednoduché a plné živin.

 

1

INGREDIENCE

    • 160 g hladká špaldová mouka
    • 60 g mandlová mouka
    • 30 g mandlové máslo
    • 350 ml mandlové mléko
    • 1/2 čl sůl
    • 1čl bylinky / koření

INGREDIENCE ZELENÁ SMĚS:

    • 60 g špenát
    • 90 g mangold (baby špenát)
    • 120 g fazolové lusky
    • 20 g bazalkové pesto
    • 40 g sojová smetana na vaření
    • 10 g lahůdkové droždí
    • bylinková sůl, sušená cibule, sušený česnek

2

POSTUP

V mixéru rozmixujeme mouky, máslo, sůl a mandlové mléko do hladké konzistence. Poté do těsta vmícháme bylinky či oblíbené koření a z těsta opečeme na nepřilnavé pánvičce palačinky z obou stran, popřípadě pánev pomažeme trochou kokosového oleje. V pánvi podusíme špenát, pokrájený mangold a lusky. Poté do zeleninové směsi vmícháme smetanu, koření a lahůdkové droždí. Palačinky naplníme zelenou směsí.

Dobrou chuť!

Autor: Eliška (@_with.ella)

 

Zpět do obchodu