Proteinová kešu mozzarella

 

V těchto teplých letních dnech jsou lehká, zdravá a rychlá jídla spásou a tato proteinová mozzarella vám jistě oživí jídelníček. Hodí se jen tak k rajčatům, ale i do salátů, toastů nebo na pizzu.

 

1

INGREDIENCE

  • 50 g kešu oříšky
  • 20 g psyllium
  • 15 g cizrnový protein
  • 250-300 ml voda
  • 1/2 čl sůl
  • 15 ml citrónová šťáva

2

POSTUP

Psyllium zalijeme 300 ml vody a pořádně promícháme. Kešu oříšky také namočíme do vody a vše necháme na 1 hodinu odstát. Poté kešu scedíme a rozmixujeme do hladka společně se vzniklou hmotou z psyllia, přidáme citrónovou šťávou a proteinem. Pevnou hmotu dáme do krabičky, nebo do hrnečku a necháme ji ztuhnout a vychladit v ledničce.

Dobrou chuť!

Autor: Eliška (@_with.ella)