Cizrnové frittaty

cizrnová frittata 

 

Cizrna je úžasným společníkem všech, kteří preferují rostlinnou stravu. Je bohatá na bílkoviny, vlákninu, minerály (především železo a měď), vitamín B a další živiny. Krom toho je neskutečně variabilní a dá se z ní připravit opravdu cokoliv. Dnes jsme si pro vás připravili jednoduchý recept na cizrnové frittaty. Nepotřebujete vejce ani obyčejnou mouku. Tihle pašáci jsou vegan a bez lepku. Tak dobrou chuť! 

 

1

INGREDIENCE

  • 1,5 hrnku cizrnové mouky
  • 2 pl cizrnového proteinu HappyPower
  • 1 čl černé soli
  • 1 čl koření na grilovanou zeleninu
  • 1 čl oregána
  • 1 čl uzené papriky
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 2 čl mletého lněného semínka
  • 1,5 hrnku vody
  • 1 čl plnotučné hořčice
  • 1 jarní cibulka
  • 1/3 brokolice
  • 1/2 červené papriky
  • 1 malá miska oliv
  • 1 malá miska sušených rajčat v oleji
  • 1 stroužek česneku
  • hrst bazalky
  • olej na smažení a vymazání formy na muffiny

cizfrit

2

POSTUP

Zeleninu nakrájíme a lehce osmahneme na oleji na pánvi pro lepší chuť. (Krom oliv a sušených rajčat.) V míse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme vodu a mícháme do vytvoření těstíčka. Do těsta vmícháme zeleninu. Směs vlijeme do olejem řádně vymazané formy na muffiny. Pečeme na 200 °C cca 30 minut.

Autor článku: Pavla Králíková

 

Zpět do obchodu