Indické samosas

samosa 

 

Spojení lásky k indické kuchyni s touhou po zdravých a chutných jídlech. Tyto zeleninové samosy jsou naprosto úžasné - plné exotických chutí a zdravého cizrnového proteinu! Naše těsto je ručně vyrobené a nadýchané, a uvnitř skrývá směs kvalitní zeleniny. Indické koření, jako je kurkuma, koriandr a kmín, dodává samosám tu správnou pikantní chuť. Servírujte je s čerstvým jogurtem nebo chutným tamarindovým dipem.

1

INGREDIENCE NA TĚSTO

 

INGREDIENCE NA NÁPLŇ

  • 1 brambor vařený ve slupce
  • 1 šalotka nebo malá cibule
  • hrst kukuřice
  • 1 větší stroužek česneku
  • 1/2 střední cukety
  • 1 střední mrkev
  • drcené čili dle chuti
  • koriandr
  • sůl, pepř
  • špetka garam masala
  • špetka římský kmín
  • špetka kurkuma

2

POSTUP

Vše na základ smícháme a vypracujeme do pevného těsta. Těsto necháme chvilku odpočívat a mezitím si připravíme náplň. Cibuli a česnek opečeme na pánvi. Poté přidáme kořeni, rozmačkanou bramboru, nastrouhanou mrkev, cuketu, kukuřici a nakonec dochutime solí. Těsto vyválíme a vykrájíme z něj stejně velké čtverce. Uprostřed každého čtverce dáme lžíci náplně a rohy těsta přehneme tak, aby nám vznikla taštička ve tvaru trojúhelníku. Okraje k sobě primackneme vidličkou. Taštičky smažíme z obou stran do zlatohněda.

Autor článku: Eliška (@_with.ella)

 

Zpět do obchodu