Sháníte tip na „last minute“ cukroví, nebo se chystáte na hory a bude se vám hodit zdravá svačinka na cestu?
Tyto dva recepty mají stejný základ a jsou hotové během chvíle.
INGREDIENCE:
• 300 g strouhaného bio kokosu
• 100 g bílé veganské čokolády
• 1 lusk vanilky
• 1 lžíci rýžového sirupu
• 2 lžíce kokosového oleje
• na Bounty 100 g veganské mléčné čokolády zředěné lžící kokosového oleje
• na Raffaelo strouhaný kokos a 100 g loupaných mandlí
POSTUP:
Bílou čokoládu rozpusťte pomalu ve vodní lázni, nebo v mikrovlnce po krátkých intervalech.
Ve food procesoru zpracujte strouhaný kokos, rozpuštěnou čokoládu, semínka z lusku vanilky, kokosový olej a lžíci rýžového sirupu. Z těsta můžete tvořit buď koule, které potom obalíte ve strouhaném kokosu, nebo v případě Bounty si nachystejte tmavou čokoládu.
Z kokosového těsta tvořte válečky a nechte je před namáčením chvíli zatuhnout v lednici.Mléčnou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nařeďte ji lžící kokosového oleje.
Přichystané Bounty máčejte ze všech stran v čokoládě. Nechejte zatuhnout v lednici. Raffaelo i Bounty uchovávejte nejlépe v chladu.
Autor: Lenka (@cernajaknoc_)