Vanilkové rohlíčky s proteinem

Advent je ideální čas pro přípravu vánočního cukroví. Chcete si zamlsat, ale zároveň se držet zdravého a chutného s dostatkem proteinu?

Přesně pro vás vznikly vanilkové rohlíčky s proteinem!IMG_0255_1

INGREDIENCE:

 120 g hladké špaldové mouky

 30 g vanilkového proteinu

 1 čl skořice

 65 g rostlinného másla

 50 g sirupu

 50 g mandlového másla

 1 čl vanilkového extraktu

 40 ml rostlinného mléka 

POSTUP:

Mouku, protein a skořici smícháme v míse. 

K suchým ingrediencím přidáme změklé máslo, sirup, mandlové máslo, extrakt a mléko.

Vše zapracujeme do pevného těsta které dáme aspoň na hodinu (nejlépe přes noc) odpočinout do lednice. 

Těsto rozdělíme na 3 kusy a každý rozválíme do hada, kterého rozkrájíme na zhruba 3 cm dlouhé kousky. 

Každý kousek ohneme do rohlíčku. 

Rohlíčky vyskládáme na plech s papírem na pečení a dáme je péct na 160°C na 15-20 minut.

Před podáváním nechte dostatečně vychladnout. Dobrou chuť!

Autor: Eliška (@_with.ella)

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení