Advent je ideální čas pro přípravu vánočního cukroví. Chcete si zamlsat, ale zároveň se držet zdravého a chutného s dostatkem proteinu?
Přesně pro vás vznikly vanilkové rohlíčky s proteinem!
INGREDIENCE:
• 120 g hladké špaldové mouky
• 30 g vanilkového proteinu
• 1 čl skořice
• 65 g rostlinného másla
• 50 g sirupu
• 50 g mandlového másla
• 1 čl vanilkového extraktu
• 40 ml rostlinného mléka
POSTUP:
Mouku, protein a skořici smícháme v míse.
K suchým ingrediencím přidáme změklé máslo, sirup, mandlové máslo, extrakt a mléko.
Vše zapracujeme do pevného těsta které dáme aspoň na hodinu (nejlépe přes noc) odpočinout do lednice.
Těsto rozdělíme na 3 kusy a každý rozválíme do hada, kterého rozkrájíme na zhruba 3 cm dlouhé kousky.
Každý kousek ohneme do rohlíčku.
Rohlíčky vyskládáme na plech s papírem na pečení a dáme je péct na 160°C na 15-20 minut.
Před podáváním nechte dostatečně vychladnout. Dobrou chuť!
Autor: Eliška (@_with.ella)