Vanilkové proteinové lívance

 

1

INGREDIENCE

  • 300 g bezlepkové mouky (používám směs čirokové, rýžové a pohankové od Probio)
  • 400 ml rostlinného mléka
  • 2 lžíce vanilkového proteinu
  • 1,5 lžičky bezfosfátového prášku do pečení
  • špetka soli
  • 1 lžíce kokosového cukru
  • kokosový / slunečnicový olej na smažení
  • semínka z lusku vanilky (asi na špičku nože), nebo vanilkový extrakt
  • 1 lžička mleté skořice

2

POSTUP

Nejprve v míse pořádně promíchejte suché ingredience – mouku, rostlinný protein, prášek do pečení, sůl, cukr a vanilku. Poté pomalu metličkou zamíchejte mléko. Na rozpálené pánvi opékejte na kapce oleje lívance z obou stran. Obraťte je na druhou stranu až začnou být bublinky na vrchní straně trošku „zacelené“. Průběžně těsto promíchávejte, než jej nalijete na pánev – protein se bude usazovat dole v míse.

Podávejte je s oříškovým máslem, nebo domácí marmeládou a ovocem.

Autor: Lenka (@cernajaknoc_)