Pumpkin Pie s vanilkovým proteinem

banner recepty_2

 

Podzim už je v plném proudu a s ním sezóna dýní a její úpravy na sto způsobů. My dýni milujeme úplně ve všem, ale dýňový koláč, který se v USA servíruje především k příležitosti Díkuvzdání máme asi úplně nejraději. Proto jsme si pro vás připravili recept na veganský dýňový pumpkin pie s vanilkovým proteinem. Dostat do těla dostatek proteinu ještě nikdy nebylo jednodušší. 

 

1

INGREDIENCE NA TĚSTO

  • 250 g hladká špaldová mouka
  • 30 g vanilkový pudinkový prášek
  • 30 g vanilkový protein
  • 70 g kokosový olej
  • voda

INGREDIENCE NA KRÉM

  • 1-2 čl vanilkový extrakt nebo 1/2 čl vanilky
  • 1/2 dýně hokkaidó
  • 30 g javorový sirup
  • 1 čl skořice
  • 1/4 čl perníkové koření
  • 190 g rostlinná smetana
  • 1 pl vanilkový pudink
17

2

POSTUP KRÉM

Dýni očistíme, nakrájíme na menší kousky a pečeme ji při 200°C do měkka. Po upečení necháme dýni vychladnout a rozmixujeme ji s ostatními ingrediencemi do pyré. Přidáme smetanu a pořádně vmícháme vanilkový pudinkový prášek.

3

POSTUP

V míse prohněteme mouku, protein, vanilkový pudinkový prášek a olej. Postupně přidáme vodu, aby nám vzniklo pevné tvarovatelné těsto. Těsto vyválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Na těsto rovnoměrně rozprostřeme krém. Koláč dáme péct na 170°C / 60 minut. Dobrou chuť!

Autor: Eliška (@_with.ella)

 

Zpět do obchodu