Nepečené ovocné košíčky

 

Jestli vás stále honí mlsná na něco dobrého, ale zároveň svěžího a chuťově hravého, tak je tento jednoduchý recept přesně pro vás! Košíčky jsou chutné, plné vitamínů a díky cizrnovému proteinu nadupané živinami.

 

1

INGREDIENCE

2

POSTUP

Datle si předem aspoň na 1 hodinu namočíme do čisté vody. Poté je scedíme (vodu nevyléváme, ale schováme na případné dolití do směsi) a rozmixujeme do pasty. Do datlové pasty poté vpracujeme ovesné vločky, protein a oříškové máslo (můžete ještě přidat například oříšky či semínka). Pevné těsto pořádně namačkáme na dno formiček na muffiny a dáme vše do ledničky. Jahody rozvaříme s kapkou vody a při varu do nich za stálého míchání přidáme agar (popřípadě i trochu citrónové šťávy, pokud máte rádi kyselejší nebo naopak trochu sirupu, pokud máte rádi sladší). Poté jahodovou směs nalijeme na spodní vrstvu z datlí a vše dáme ztuhnout do ledničky. Košíčky si můžete ještě posypat ovocem, kokosem, nebo čímkoli máte rádi.

Dobrou chuť!

Autor: Eliška (@_with.ella)

 

Zpět do obchodu