Zdravý a nepečený dezert s limetkovou šťávou, je v letních dnech jasnou a osvěžující volbou! Smetanový krém z kešu, které pomáhají regenerovat tělo a zlepšují kvalitu spánku, díky vysokému obsahu hořčíku. Co si na tyto lahodné limetkové řezy z minimum ingrediencí připravit?
INGREDIENCE KORPUS:
70 g ovesných vloček
150 g vypeckovaných datlí
2 PL kokosového oleje
Špetka soli
INGREDIENCE KRÉM:
3 limetky (šťáva i kůra)
2 PL javorového sirupu
50 ml kokosového mléka z plechovky
1 PL kokosového oleje
1 PL tekuté vanilky
Špetka soli
POSTUP:
Jako první si odvážíme vypeckované datle a kešu. Zalijeme vodou se špetkou soli a necháme 2 hodiny namočené. Poté ještě propláchneme pod proudem vody.
Všechny ingredience na korpus dáme do mixéru a rozmixujeme na pastu.
Připravenou hmotu dáme do formy a rovnoměrně uhladíme na 3 mm vysoký korpus, umyjeme mixér a vrhneme se na krém.
Namočené kešu, limetkovou šťávu, nastrouhanou kůru, kokosový olej v pokojové teplotě, kokosové mléko, javorový sirup, vanilku a špetku soli. Vše spolu důkladně rozmixujeme na jemný krém a přelejeme na připravený korpus.
Nejlépe necháme přes noc v lednici, aby se spojili chutě a řezy jsou pak mnohem lahodnější.
Podáváme s kokosovou smetanou, limetkovou kůrou a plátkem čerstvé limetky. Dobrou chuť!
Autor: Fínka (@tvojefina)