Limetkové řezy

Zdravý a nepečený dezert s limetkovou šťávou, je v letních dnech jasnou a osvěžující volbou! Smetanový krém z kešu, které pomáhají regenerovat tělo a zlepšují kvalitu spánku, díky vysokému obsahu hořčíku. Co si na tyto lahodné limetkové řezy z minimum ingrediencí připravit? foto-2_3

INGREDIENCE KORPUS:

70 g ovesných vloček

150 g vypeckovaných datlí

60 g pekanových ořechů

2 PL kokosového oleje

Špetka soli

INGREDIENCE KRÉM:

180 g kešu

3 limetky (šťáva i kůra)

2 PL javorového sirupu

50 ml kokosového mléka z plechovky

1 PL kokosového oleje

1 PL tekuté vanilky

Špetka soli

POSTUP:

Jako první si odvážíme vypeckované datle a kešu. Zalijeme vodou se špetkou soli a necháme 2 hodiny namočené. Poté ještě propláchneme pod proudem vody.

Všechny ingredience na korpus dáme do mixéru a rozmixujeme na pastu.

Připravenou hmotu dáme do formy a rovnoměrně uhladíme na 3 mm vysoký korpus, umyjeme mixér a vrhneme se na krém.

Namočené kešu, limetkovou šťávu, nastrouhanou kůru, kokosový olej v pokojové teplotě, kokosové mléko, javorový sirup, vanilku a špetku soli. Vše spolu důkladně rozmixujeme na jemný krém a přelejeme na připravený korpus.

Nejlépe necháme přes noc v lednici, aby se spojili chutě a řezy jsou pak mnohem lahodnější.

Podáváme s kokosovou smetanou, limetkovou kůrou a plátkem čerstvé limetky. Dobrou chuť!

Autor: Fínka (@tvojefina

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení