Muffiny k snídani? Ano, prosím! Tuto lahodnou a jahodovou dobrotu si nemusíte dávat pouze jako dezert. Ve skutečnosti jsou naše proteinové muffiny úžasným způsobem, jak si zpříjemnit svůj začátek dne.
Obsahují totiž zdravé sacharidy a kvalitní porci bílkovin pro sílu vašich svalů.
Tímto jednoduchým receptem můžete uspokojit své chutě na sladké.
INGREDIENCE:
• 100 g pohankové mouky
• 55 g bezlepkových ovesných vloček
• 30 g rostlinného jahodové proteinu
• 1 čl prášku do pečiva
• 55 g javorového sirupu
• 160 ml mandlového mléka
• 25 g mléčné čoko drops
POLEVA:
• Lyofilizované jahody
POSTUP:
V míse smícháme mouku, vločky, protein a prášek do pečiva. Poté vmícháme sirup a mléko.
½ těsta rozdělíme do šesti formiček na muffiny.
Doprostřed každého muffinu nasypeme čokoládové drops a poté zakryjeme zbytkem těsta.
Muffiny dáme péct na 180°C po dobu 20-30 minut.
Po upečení necháme muffiny vychladnout a mezitím ve vodní lázni roztopíme čokoládu.
Muffiny polijeme čokoládou a posypeme lyofilizovaným ovocem.
Podáváme až čokoláda ztuhne. Dobrou chuť!
Autor: Eliška (@_with.ella)