Muffiny s jahodovým proteinem
Muffiny k snídani? Ano, prosím! Tuto lahodnou a jahodovou dobrotu si nemusíte dávat pouze jako dezert. Ve skutečnosti jsou naše proteinové muffiny úžasným způsobem, jak si zpříjemnit svůj začátek dne. Obsahují totiž zdravé sacharidy a kvalitní porci bílkovin pro sílu vašich svalů. Tímto jednoduchým receptem můžete uspokojit své chutě na sladké.
1
INGREDIENCE
- 100 g pohankové mouky
- 55 g bezlepkových ovesných vloček
- 30 g rostlinného jahodové proteinu
- 1 čl prášku do pečiva
- 55 g javorového sirupu
- 160 ml mandlového mléka
- 25 g mléčné čoko drops
POLEVA:
- Mléčná čokoláda drops
- Lyofilizované jahody
2
POSTUP
V míse smícháme mouku, vločky, protein a prášek do pečiva. Poté vmícháme sirup a mléko. ½ těsta rozdělíme do šesti formiček na muffiny. Doprostřed každého muffinu nasypeme čokoládové drops a poté zakryjeme zbytkem těsta. Muffiny dáme péct na 180°C po dobu 20-30 minut. Po upečení necháme muffiny vychladnout a mezitím ve vodní lázni roztopíme čokoládu. Muffiny polijeme čokoládou a posypeme lyofilizovaným ovocem. Podáváme až čokoláda ztuhne. Dobrou chuť!
Autor: Eliška (@_with.ella)