Cookiesky jsou láska, ale co takhle si je oživit a udělat malinko jinak v podobě knoflíků naplněných lehce rozteklou, ale po vychladnutí křupavou čokoládou?
Tenhle recept je navíc plný bílkovin díky našemu kokosovému proteinu, sladký po kokosu a hlavně hotový do chvilky!
INGREDIENCE:
• 60 g jemné ovesné vločky
• 35 g protein coconut cookie
• 30 g strouhaný kokos
• 1 čl prášek do pečiva
• špetka soli
• 50 g nut spread hazelnut vanilla
• 30 g datlový sirup (nebo jiný)
• 140 ml rostlinné mléka
• 20 g bílá čokoláda drops
• 30 g mléčná čokoláda drops
POSTUP:
V míse smícháme ovesné vločky, proteinový prášek, kokos, prášek do pečiva a špetku soli.
Poté do suchých ingrediencí vmícháme nut spread, sirup, a postupně přilijeme i mléko.
Z pevného těsta mezi dlaněmi vytvoříme kuličky, které vyskládáme na plech s papírem na pečení.
Pomocí prstů uděláme do každé kuličky důlek a malinko je rozplácneme. Knoflíky dáme péct na 180°C na 20 minut.
Po 20 minutách je vytáhneme a do každého důlku nasypeme čokoládové drops.
Knoflíky i s čokoládou dáme zpátky do trouby, kterou ale vypneme a necháme je tam jen na chvilku, aby se nám lehce roztekla čokoláda (cca na 10 minut).
Dobrou chuť!
Autor: Eliška (@_with.ella)