Podzim se pomalu blíží a na jabloních už jsou první jablka. Co si z nich rovnou něco dobrého upéct?
Mandlová bábovka, právě s jablky, je opravdu jednoduchá a neodolatelně dobrá!
INGREDIENCE:
• 220g hladká špaldová mouka
• 160 g celozrnná špaldová mouka
• 60 g mandlová mouka + na vysypání formy
• 10 g skořice
• 40 g cizrnový protein
• 60 g mandlové máslo
• 100 g mandle
• 60 g kokosový cukr
• 1 pl prášek do pečiva
• Špetka soli
• 65 g kokosový olej + na vymazání formy
• 2 ks středně velká jablka
• 515 ml rostlinné mléko
• 2 pl jablečný ocet
POSTUP:
Troubu předehřejeme na 180°C.
Mandle namočíme do vlažné vody (nejlépe přes noc, ale pokud zapomenete, tak aspoň na 10 minut).
V míse smícháme mouky, protein, cukr, skořici, prášek do pečiva a špetku soli.
Poté do suchých ingrediencí vmícháme nasekané mandle, mandlové máslo, změklý olej a na kostky nakrájená jablka a nakonec postupně vmícháme mléko a ocet.
Těsto nalijeme do formy na bábovku vymazané kokosovým olejem a vysypané mandlovou moukou.
Bábovku dáme péct zhruba 50 minut (je potřeba ji pohlídat špejlí).
Po upečení bábovku opatrně vyklopíme z formy a necháme ji vychladnout. Dobrou chuť!
Autor: Eliška (@_with.ella)