Mandlová bábovka s jablky

 

Podzim se pomalu blíží a na jabloních už jsou první jablka. Co si z nich rovnou něco dobrého upéct? Mandlová bábovka, právě s jablky, je opravdu jednoduchá a neodolatelně dobrá!

 

1

INGREDIENCE

  • 220g hladká špaldová mouka
  • 160 g celozrnná špaldová mouka
  • 60 g mandlová mouka + na vysypání formy
  • 10 g skořice
  • 40 g cizrnový protein
  • 60 g mandlové máslo
  • 100 g mandle
  • 60 g kokosový cukr
  • 1 pl prášek do pečiva
  • Špetka soli
  • 65 g kokosový olej + na vymazání formy
  • 2 ks středně velká jablka
  • 515 ml rostlinné mléko
  • 2 pl jablečný ocet

2

POSTUP

Troubu předehřejeme na 180°C. Mandle namočíme do vlažné vody (nejlépe přes noc, ale pokud zapomenete, tak aspoň na 10 minut). V míse smícháme mouky, protein, cukr, skořici, prášek do pečiva a špetku soli. Poté do suchých ingrediencí vmícháme nasekané mandle, mandlové máslo, změklý olej a na kostky nakrájená jablka a nakonec postupně vmícháme mléko a ocet. Těsto nalijeme do formy na bábovku vymazané kokosovým olejem a vysypané mandlovou moukou. Bábovku dáme péct zhruba 50 minut (je potřeba ji pohlídat špejlí).

Po upečení bábovku opatrně vyklopíme z formy a necháme ji vychladnout. Dobrou chuť!

Autor: Eliška (@_with.ella)