Jablečné proteinové muffiny

 

Když je teď všude jablek dostatek, tento recept je pro podzim jako stvořený. Pokud vás honí mlsná, a máte doma všechny ingredience, za hodinku můžete vytahovat z trouby! Navíc jsou jablečné muffiny s proteinem a díky lískooříškové mouce zajišťují také dostatek bílkovin a zdravých tuků. Díky banánu jsou krásně vláčné a nadýchané. Co budeme potřebovat?

 

1

INGREDIENCE

  • 1 větší červené jablko
  • 3 menší zralé banány
  • 100 ml ovesného mléka
  • 3 PL kokosového oleje
  • 200 g špaldové mouky
  • 80 g vanilkového proteinu
  • 60 g lískoořechové mouky
  • 150 g kokosového cukru
  • 2 ČL mleté skořice
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • ½ ČL jedlé sody
  • Špetka soli
  • Lískové ořechy na ozdobu
  • Forma na muffiny a košíčky

2

POSTUP

Začneme navážením všech suchých ingrediencí do velké mísy. Důkladně promícháme špaldovou mouku, protein, lískoořechovou mouku, kokosový cukr, skořici, jedlou sodu, prášek do pečiva a nevynecháme ani špetku soli, která zvýrazní chutě, a rozvine přirozené aroma.

Do jiné mísy si oloupeme a rozmačkáme 3 menší zralé banány. Přidáme rozehřátý kokosový olej a ovesné mléko. Jako další si oloupeme a nakrájíme jablíčko na malé kostičky. Nestrouhat! Jablko poté může pustit hodně vody, ale díky kostičkám zůstanou muffiny dlouho vláčné. Mokrou směs smícháme se suchou, přidáme nakrájené jablko a vařečkou spojíme.

Těsto vyjde přibližně na 12-16 muffinů, podle toho, jak moc vysoko košíčky plníme. Na jeden doporučíme přibližně dvě polévkové lžíce těsta. Navrch posypeme krájenými lískovými ořechy a pečeme 25 minut na 220°C. Po vyndání necháme dostatečně vychladnout a můžeme podávat. Ideální na podzimní snídani nebo odpolední svačinu. Sami budete překvapeni, jak jsou vláčné a nadýchané!

Autor: Fínka (@tvojefina)

 

Zpět do obchodu