Dýňoví šneci

šneky 

 

Už nevíte, co dalšího udělat doma z dýně? Máme pro vás ten nejlepší podzimní recept na sladké, které nebudete chtít přestat jíst. Skořicové šneky určitě všichni znáte. Co je ale udělá ještě lepší a vláčnější? Dýňové pyré! Vyzkoušejte tyto lahodné veganské dýňové šneky a dejte nám vědět, zda vám chutnali tak moc, jako nám. 

1

INGREDIENCE NA TĚSTO

  • 2 pl rýžového mléka HappyPower + 200 ml vody
  • 60 ml rozpuštěného vegan tuku na vaření
  • 1/2 kostky droždí
  • 3 pl třtinového cukru
  • 400 g hladké špaldové mouky
  • špetka soli

 

INGREDIENCE NA NÁPLŇ

  • 1 menší dýně Hokkaido
  • 2 pl vanilkového proteinu HappyPower
  • 3 pl třtinový cukr
  • 1 pl skořice
  • 1 čl perníkového koření
  • 60 ml rozpuštěného vegan tuku na vaření

2

POSTUP

Vegan tuk na pečení na pomazání plechu + 6 hrstí vlašských ořechů a 2 lžíce třtinového cukru na vysypání na plech.

Dýňové pyré - dýně Hokkaido se nemusí loupat, jen omyjeme a nakrájíme na kostky. Dáme povařit v troše vody do měkka a rozmixujeme na pyré. Zatím neochucené pyré se dá použít do sladkých i slaných pokrmů (náplně, polévka, kaše). 
My si pyré dochutíme na sladkou náplň.

Náplň - dýňové pyré rozmixujeme se všemi ingrediencemi na náplň.

Těsto - do lehounce ohřátého rýžového mléka rozdrobíme droždí a vsypeme třtinový cukr. Necháme droždí 10 min pracovat. Poté vsypeme mouku, špetku soli a olej (rozpuštěný tuk). Vypracujeme těsto jako na pizzu a necháme 1 hodinu kynout přikryté v teple.

Připravíme si plech - vymažeme plech a vysypeme ho třtinovým cukrem a ořechy (krásně zkaramelizují a přilepí se na šneky až se vše upeče). Rozehřejeme troubu na 200 C. Vykynuté těsto vyválíme a potřeme dýňovou náplní. Srolujeme a krájíme jednotlivé šneky, které vyskládáme na plech. Necháme je ještě 20 minut odpočívat a pak je pečeme na 200 C asi 25 minut. 

Můžeme jíst jen tak nebo s vyšlehanou kokosovou šlehačkou..

Autor článku: Pavla Králíková

 

Zpět do obchodu