Malinový cheesecake s matchou

cheesecakemalina 

 

Cheesecake je jedním z těch dezertů, kterým se těžko odolává. Dnes přicházíme s verzí, která je plně rostlinná a zdravější, aniž by to ubralo na vynikající chuti. A k tomu jsme přidali matchu - prášek z mladých zelených čajových lístků, který dodá dezertu jemný a osvěžující podtón. Vaše chuťové buňky budou v sedmém nebi!

1

INGREDIENCE NA KORPUS

  • 200 g vegan sušenek Lotus Biscoff
  • 1,5 pl kokosového oleje
  • špetka soli

 

INGREDIENCE NA NÁPLŇ

  • 200 g vegan krémový sýr
  • 200 g vegan zakysaná smetana
  • 3 pl třtinový cukr
  • 2 pl kukuřičný škrob
  • trochu čerstvé citrónové kůry
  • 2 čl matcha prášku HappyPower
  • špetka soli
  • čerstvé maliny

2

POSTUP

Troubu předehřejeme na 180°C. Sušenky rozmixujeme a smícháme s kokosovým olejem a špetkou soli. V míse smícháme sýr, smetanu, cukr, škrob, citronovou kůru, špetku soli. Trochu krému si dáme bokem a smícháme s matcha práškem. Matcha krém smícháme jen lehce do čistého krému a vmícháme i maliny. Sušenkové těsto namačkáme na dno a boky formy na menší dort a na to vylijeme krém na který dáme i pár malin. Cheesecake pečeme 30-40 minut. Po upečení ho necháme vychladnout.

Autor článku: Eliška (@_with.ella)

 

Zpět do obchodu