Veganské Bounty a Raffaelo

Sháníte tip na „last minute“ cukroví, nebo se chystáte na hory a bude se vám hodit zdravá svačinka na cestu?

Tyto dva recepty mají stejný základ a jsou hotové během chvíle.

INGREDIENCE:cokolady2

 300 g strouhaného bio kokosu

 100 g bílé veganské čokolády

 1 lusk vanilky

 1 lžíci rýžového sirupu

 2 lžíce kokosového oleje

 na Bounty 100 g veganské mléčné čokolády zředěné lžící kokosového oleje

 na Raffaelo strouhaný kokos a 100 g loupaných mandlí

POSTUP:

Bílou čokoládu  rozpusťte pomalu ve vodní lázni, nebo v mikrovlnce po krátkých intervalech.

Ve food procesoru zpracujte strouhaný kokos, rozpuštěnou čokoládu, semínka z lusku vanilky, kokosový olej a lžíci rýžového sirupu. Z těsta můžete tvořit buď koule, které potom obalíte ve strouhaném kokosu, nebo v případě Bounty si nachystejte tmavou čokoládu.

Z kokosového těsta tvořte válečky a nechte je před namáčením chvíli zatuhnout v lednici.Mléčnou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nařeďte ji lžící kokosového oleje.

Přichystané Bounty máčejte ze všech stran v čokoládě. Nechejte zatuhnout v lednici. Raffaelo i Bounty uchovávejte nejlépe v chladu.

Autor: Lenka (@cernajaknoc_)