Vanilkové proteinové lívance

 

Ingredience:

  • 300 g bezlepkové mouky (používám směs čirokové, rýžové a pohankové od Probio)
  • 400 ml rostlinného mléka
  • 2 lžíce veganského vanilkového proteinu
  • 1,5 lžičky bezfosfátového prášku do pečení
  • špetka soli
  • 1 lžíce kokosového cukru 
  • Kokosový / slunečnicový olej na smažení
  • semínka z lusku vanilky (asi na špičku nože), nebo vanilkový extraktlivance_8022-min

Tip navíc: přidejte 1 lžičku mleté skořice

 

Postup: 

  1. Nejprve v míse pořádně promíchejte suché ingredience – mouku, rostlinný protein, prášek do pečení, sůl, cukr a vanilku. 
  2. Poté pomalu metličkou zamíchejte mléko. 
  3. Na rozpálené pánvi opékejte na kapce oleje lívance z obou stran. Obraťte je na druhou stranu až začnou být bublinky na vrchní straně trošku „zacelené“. Průběžně těsto promíchávejte, než jej nalijete na pánev – protein se bude usazovat dole v míse. 
  4. Podávejte je s oříškovým máslem, nebo domácí marmeládou a ovocem. 

 

Autor: Lenka Skarupová (@cernajaknoc)