Ingredience:
- 300 g bezlepkové mouky (používám směs čirokové, rýžové a pohankové od Probio)
- 400 ml rostlinného mléka
- 2 lžíce veganského vanilkového proteinu
- 1,5 lžičky bezfosfátového prášku do pečení
- špetka soli
- 1 lžíce kokosového cukru
- Kokosový / slunečnicový olej na smažení
- semínka z lusku vanilky (asi na špičku nože), nebo vanilkový extrakt
Tip navíc: přidejte 1 lžičku mleté skořice
Postup:
- Nejprve v míse pořádně promíchejte suché ingredience – mouku, rostlinný protein, prášek do pečení, sůl, cukr a vanilku.
- Poté pomalu metličkou zamíchejte mléko.
- Na rozpálené pánvi opékejte na kapce oleje lívance z obou stran. Obraťte je na druhou stranu až začnou být bublinky na vrchní straně trošku „zacelené“. Průběžně těsto promíchávejte, než jej nalijete na pánev – protein se bude usazovat dole v míse.
- Podávejte je s oříškovým máslem, nebo domácí marmeládou a ovocem.
Autor: Lenka Skarupová (@cernajaknoc)