Proteinová bábovka

foto-1Kdo by neměl rád bábovku, typicky česká dobrota. Tahle je čistě rostlinná a navíc obohacená o veganský protein.

 

SUROVINY:

(1 hrnek = 300ml)

1 hrnek špaldové mouky

1 hrnek pohankové mouky

0,5 hrnku vanilkového veganského proteinu

0,5 hrnku cukru

1 lžička skořice

2 lžičky kypřícího prášku

Hrst vlašských ořechů

Špetka soli

4 PL rostlinného oleje

1 PL jablečného octa

400ml rostlinného mléka

1 zralý banán

Vanilkové aroma

foto-3

40 min pečení - 175C

 

POSTUP:

V jedné misce promícháme všechny suché ingredience. Vlašské oříšky nasekáme nebo rozmixujeme na jemno.

V jiné nádobě pečlivě smícháme ty tekuté - rostlinný olej, rostlinné mléko, rozmixovaný banán, jablečný ocet, vanilkové aroma.

Následně přelijeme vzniklou tekutou směs do misky se suchými ingrediencemi. Všechno smícháme metlou nebo vařečku a spojíme v těsto. Pokud máte kuchyňský robot, můžete těsto samozřejmě udělat v něm.

Mezitím si vymažeme a vysypeme bábovkou formu. Rovnoměrně do ní těsto vlijeme, necháme chvilku usadit a dáme péct do předehřáté trouby na na 175°C po dobu přibližně 40 minut.

Po této době bábovku zkontrolujeme špejlí a pokud se na ni nelepí, můžeme ji vytáhnout. Bábovku vyklopíme na talíř a necháme vychladnout.

Na závěr si vytvoříme čokoládový přeliv. Rozpustíme dvě hrsti čokoládových drops, smícháme se lžičkou kokosového oleje a bábovku vzniklou směsí přelijeme. Můžeme ji ještě posypat nasekanými oříšky dle preference. Nechce si chutnat!

 

Autor: Anička & Fínka