Kdo by neměl rád bábovku, typicky česká dobrota. Tahle je čistě rostlinná a navíc obohacená o veganský protein.
SUROVINY:
(1 hrnek = 300ml)
1 hrnek špaldové mouky
1 hrnek pohankové mouky
0,5 hrnku vanilkového veganského proteinu
0,5 hrnku cukru
1 lžička skořice
2 lžičky kypřícího prášku
Hrst vlašských ořechů
Špetka soli
4 PL rostlinného oleje
1 PL jablečného octa
400ml rostlinného mléka
1 zralý banán
Vanilkové aroma
40 min pečení - 175C
POSTUP:
V jedné misce promícháme všechny suché ingredience. Vlašské oříšky nasekáme nebo rozmixujeme na jemno.
V jiné nádobě pečlivě smícháme ty tekuté - rostlinný olej, rostlinné mléko, rozmixovaný banán, jablečný ocet, vanilkové aroma.
Následně přelijeme vzniklou tekutou směs do misky se suchými ingrediencemi. Všechno smícháme metlou nebo vařečku a spojíme v těsto. Pokud máte kuchyňský robot, můžete těsto samozřejmě udělat v něm.
Mezitím si vymažeme a vysypeme bábovkou formu. Rovnoměrně do ní těsto vlijeme, necháme chvilku usadit a dáme péct do předehřáté trouby na na 175°C po dobu přibližně 40 minut.
Po této době bábovku zkontrolujeme špejlí a pokud se na ni nelepí, můžeme ji vytáhnout. Bábovku vyklopíme na talíř a necháme vychladnout.
Na závěr si vytvoříme čokoládový přeliv. Rozpustíme dvě hrsti čokoládových drops, smícháme se lžičkou kokosového oleje a bábovku vzniklou směsí přelijeme. Můžeme ji ještě posypat nasekanými oříšky dle preference. Nechce si chutnat!