Nepečené ovocné košíčky

Jestli vás stále honí mlsná na něco dobrého, ale zároveň svěžího a chuťově hravého, tak je tento jednoduchý recept přesně pro vás!

Košíčky jsou chutné, plné vitamínů a díky cizrnovému proteinu nadupané živinami.IMG_8828

INGREDIENCE:

• 110 g datle bez pecky / datlová pasta

• voda

• 28 g bezlepkové ovesné vločky

• 20 g cizrnový protein

• 35 g oříškové máslo bílá čokoláda

• 3/4 čl agar prášek

• 350 g jahody (lesní jahody nebo jiné ovoce)

1 čl pitaya prášek

POSTUP:

Datle si předem aspoň na 1 hodinu namočíme do čisté vody.

Poté je scedíme (vodu nevyléváme, ale schováme na případné dolití do směsi) a rozmixujeme do pasty.

Do datlové pasty poté vpracujeme ovesné vločky, protein a oříškové máslo (můžete ještě  přidat například oříšky či semínka).

Pevné těsto pořádně namačkáme na dno formiček na muffiny a dáme vše do ledničky.

Jahody rozvaříme s kapkou vody a při varu do nich za stálého míchání přidáme agar (popřípadě i trochu citrónové šťávy, pokud máte rádi kyselejší nebo naopak trochu sirupu, pokud máte rádi sladší).

Poté jahodovou směs nalijeme na spodní vrstvu z datlí a vše dáme ztuhnout do ledničky.

Košíčky si můžete ještě posypat ovocem, kokosem, nebo čímkoli máte rádi.

Dobrou chuť!

Autor: Eliška (@_with.ella)