Mandlovo-dýňový krém

Sezóna dýni je tu a vždy se hodí, mít v zásobě co nejvíce receptů s nimi. Mandlovo-dýňový krém se skvěle hodí na toasty, jako tofu ‘tvaroh’, příloha ke sladké, ale i slané snídani či svačině.IMG_7234

INGREDIENCE:

• 300 g dýně (máslová nebo hokkaidó)

• 1 ks tofu natural (200g)

• 50 g mandlové máslo

• špetka soli

• 60 g mandle

• skořice

• vanilkové aroma

POSTUP:

Dýni uvaříme v čisté vodě do měkka.

Jakmile dýně po uvaření vychladne, dáme ji do mixéru spolu s tofu, mandlovým máslem, špetkou soli, skořicí a vanilkovým aroma.

Vše rozmixujeme do hladka.

Mandle které jsme si předem aspoň na 30 minut namočili do teplé vody, scedíme a nasekáme na menší kousky které zamícháme do krému.

Dobrou chuť!

Autor: Eliška (@_with.ella)