Cheesecake košíčky

Cheesecake je klasika, kterou známe všichni, ale co je takhle zkusit jako mini košíčky? Na tenhle nepečený recept, který je plný ořechů, budeme potřebovat především dobrý mixér a 30 minut času, pak už bude tuhnout v lednici sám přes noc. Co si připravit za ingredience?

foto-2-2_1

INGREDIENCE NA KORPUS: 

120 g datlí

120 g pekanových ořechů

Špetka soli

INGREDIENCE NA KRÉM:

200 g kešu oříšků 

60 ml citronové šťávy

60 ml kokosového oleje

1 plechovka kokosové mléko

100 ml javorového sirupu 

Borůvky nebo libovolné ovoce

POSTUP:

Jako první si zvlášť odvážíme 120 g datlí a 200 g kešu ořechů. Zalité vodou je necháme nejméně 30 minut namočené a poté ještě pořádně propláchneme.

Začneme korpusem, kdy rozmixujeme datle na pastu. Až poté přidáme vodou propláchnuté pekanové ořechy a špetku soli pro zvýraznění chuti. Vytvoří se nám lepkavý korpus, který vystačí na 12 košíčků. 

Budeme potřebovat silikonové košíčky nebo formu na muffiny, do kterých dáme korpus. Ideálně každý zvlášť zahladíme a přimáčkeme například dnem sklenice.

Umyjeme si mixér a vrhneme se na krém. Namočené kešu, citronovou šťávu, kokosový olej v pokojové teplotě, kokosové mléko z plechovky, ale pouze smetanovou hutná část a javorový sirup. Vše spolu důkladně rozmixujeme na jemný a tekutý krém. Rozlejeme na připravené korpusy. Ozdobíme borůvkami či libovolným ovocem, čokoládou, jednoduše cokoli co máte rádi. Necháme ideálně přes noc v lednici aby vše ztuhlo a spojili se chutě. Před vyndáním z formy doporučuji dát na 30 minut do mrazáku, aby košíčky šly lépe vyndat. Případně si můžete pomoci nožem. 

Podávejte s čerstvým ovocem a řádné vychlazené. Dobrou chuť!

Autor: Fínka (@tvojefina)