Batátové placky s proteinem

Místo slaných palačinek vyzkoušejte tyto batátové placky. Díky cizrnovému proteinu obsahují kompletní spektrum esenciálních aminokyselin. Jsou ideální pro rychlý a hlavně zdravý oběd nebo večeři.IMG_3686

INGREDIENCE:

 160 g batátů

 30 g cizrnového proteinu

 10 g mletých lněných semínek

 Sůl a pepř

• 100 ml vody

 30 g baby špenátu

 1⁄2 červené cibule

 1 stroužek česneku

 15 g sušených rajčat

 1 čl řepkového oleje

 Pekanové ořechy

POSTUP:

Batáty okrájíme a uvaříme v čisté vodě do měkka.

Než se uvaří, rozpálíme na pánvi olej a osmahneme na jedno nakrájenou cibuli a česnek.

Poté přidáme špenát, trochu vody, vše necháme podusit, dochutíme pepřem, solí a nakonec přidáme pokrájená rajčata.

Uvařené batáty rozmačkáme do hladkého pyré do kterého vmícháme protein, lněná semínka, sůl pepř a vodu.

Vznikne pevnější avšak lepivá konzistence těsta, ze kterého vytvarujeme v namočených dlaních placky.

Placky dáme na plech s papírem na pečení a na každou dáme ještě trochu špenátové směsi.

Placky dáme péct na 190°C po dobu 20-25 minut.

Placky podáváme s pekanovými ořechy. Dobrou chuť!

Autor: Eliška (@_with.ella)

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné