Čokoláda si jednou týdně dopřává zhruba 30% lidí. Máme pro vás nepečený a bezlepkový recept na ten nejčokoládovější dort, který obsahuje cizrnový protein.
Ten dodá dezertu kompletní spektrum esenciálních aminokyselin.
INGREDIENCE NA KORPUS:
270 g mandlové mouky
30 g cizrnového proteinu
40 g kakaového prášku
2 PL javorového sirupu
2 PL kokosového oleje
INGREDIENCE NA KRÉM:
300 g kokosového mléka z plechovky
200 g hořké čokolády 85%
2 PL javorového sirupu
POSTUP:
V míse smícháme všechny ingredience na korpus. Hmota by se neměla lepit a spíše by měla být sypká.
Do formy o průměru přibližně 22 cm dnem skleničky namačkáme těsto do hladké roviny.
Korpus dáme odležet do letničky a mezitím si připravíme krém.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, kterou následně smícháme s kokosovým mlékem a javorovým sirupem.
Krém nalijeme na připravený korpus a dáme chladit přes noc do ledničky.
Následující den ozdobíme ovocem a podáváme s rostlinným jogurtem či smetanou. Dobrou chuť!
Autor: Fínka (@tvojefina)