Čoko-proteinový dort

Čokoláda si jednou týdně dopřává zhruba 30% lidí. Máme pro vás nepečený a bezlepkový recept na ten nejčokoládovější dort, který obsahuje cizrnový protein.

Ten dodá dezertu kompletní spektrum esenciálních aminokyselin.foto_3

INGREDIENCE NA KORPUS:

270 g mandlové mouky

30 g cizrnového proteinu

40 g kakaového prášku

2 PL javorového sirupu

2 PL kokosového oleje

INGREDIENCE NA KRÉM:

300 g kokosového mléka z plechovky

200 g hořké čokolády 85%

2 PL javorového sirupu

POSTUP:

V míse smícháme všechny ingredience na korpus. Hmota by se neměla lepit a spíše by měla být sypká.

Do formy o průměru přibližně 22 cm dnem skleničky namačkáme těsto do hladké roviny.

Korpus dáme odležet do letničky a mezitím si připravíme krém.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, kterou následně smícháme s kokosovým mlékem a javorovým sirupem.

Krém nalijeme na připravený korpus a dáme chladit přes noc do ledničky.

Následující den ozdobíme ovocem a podáváme s rostlinným jogurtem či smetanou. Dobrou chuť!

Autor: Fínka (@tvojefina

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení