Je pro vás vánoční koňak tradicí, se kterou se nechcete rozloučit, ale nevíte, jak jej udělat ve veganské verzi? Máme pro vás rychlý recept na voňavý vánoční koňak bez vajec.
1
INGREDIENCE
- 220 g kešu
- 1 plechovka (320 g) kondenzovaného kokosového mléka
- 700 ml rostlinného mléka (kokosové nebo mandlové)
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 1 lusk vanilky (nebo pasta)
- Špetka muškátového oříšku
- Špetka kurkumy
- Špetka soli
- 1 lžička skořice
- 2-3 lžičky perníkového koření
- 300 ml rumu (Bílý nebo Božkov)
2
POSTUP
Kešu namočíme na 2 hodiny do vody (nebo na 30 min do vroucí vody). Scedíme a se 100 ml vody rozmixujeme. Uvaříme pudink v rostlinném mléce (nesladime). Pudink necháme vychladnout. Poté přidáme všechny ingredience do mixéru a mixujeme. Podle vlastní preference naředíme rostlinným mlékem nebo přidáme více rumu. Recept vyjde zhruba na 1,4 l vánočního likéru.
Autor článku: Pavla Králíková