Vánoční perníčky

 banner recepty-2_2

 

Perníčky jsou takovou naší vánoční stálicí. Bez vůně perníkového koření prostě nejsou Vánoce. I perníčky můžete jednoduše upéct vegansky a rozdíl nepoznáte. Jsou měkké, voňavé a chutné právě jako ty z vašeho dětství. Ozdobte je bílou, nebo barevnou polevou, kterou můžete obarvit našimi přírodními barevnými prášky soulmie.
Přejeme vám krásný druhý adventní víkend plný pečení a vůně vánoc! 

1

INGREDIENCE

  • 350 g hladká špaldová mouka
  • 10 g perníkové koření
  • 155 g agáve sirup
  • 85 g rostlinné máslo
  • 35 g kokosový olej
  • 80 g mandlové máslo
  • 6 g kakao
  • pár kapek vanilkového aroma
2_2

2

POSTUP

Mouku prosejeme přes jemné síto.
K mouce vmícháme koření a kakao.
Poté do sypkých ingrediencí zapracujeme změklé máslo, kokosový olej, sirup a aroma.
Z pevného těsta vyválíme 3 - 4 mm tlustý plát ze kterého vykrájíme tvary.
Perníčky pečeme na 150°C / 15 minut.
Hned po upečení je potřeme agávovým sirupem smíchaným s trochou vody a necháme je vychladit.
Studené perníčky skladujeme v uzavíratelné krabici.
Polevou je zdobíme až později.
Dobrou chuť!

Autor článku:Eliška (@_with.ella)

 

Zpět do obchodu