Matcha mramorová roláda

 

 banner recepty-8_1

Hledáte něco tradičního na rodinnou oslavu ve veganském provedení?  Máme pro vás recept na vláčnou roládu s přírodními barevnými prášky, která potěší i nevegany! Tato roláda se snadno dá připravit i v bezlepkovém provedení - 250 g hladké mouky nahraďte Jizerkou, nebo kombinací rýžové a pohankové mouky. 

 

1

INGREDIENCE NA TĚSTO

  • 250 g hladká špaldová mouka
  • 250 g rostlinný jogurt
  • 70 g rostlinné mléko
  • 120 g moučkový cukr
  • 10 g matcha prášek
  • 20 g white chocolate drops
  • 1/2 čl vanilka
  • 10 g prášek do pečiva
  • 25 g řepkový olej
  • 1 čl jablečný ocet
  • špetka soli

INGREDIENCE NA KRÉM

  • 0,5 l rostlinné mléko
  • 2 balení kvalitní vanilkový pudink
  • 3 pl třtinový cukr
  • 1 pl pitaya prášek
  • 150 g vegan máslo

INGREDIENCE NA POLEVU

  • 150 g hořká čokoláda
  • 1 čl kokosový olej
5

2

POSTUP

V míse smícháme mouku, cukr, chocolate drops, pdp, sůl.
Poté vmícháme mléko, jogurt, olej a jablečný ocet.
Těsto rozdělíme do 2 mís, do jedné vmícháme matcha prášek a do druhé vanilku.
Těsta nalijeme střídavě na plech s papírem na pečení a dáme ho péct na 180°C cca 10 minut.
Po upečení vytáhneme těsto z plechu a položíme ho na rovný povrch.
Těsto srolujeme a necháme vychladnout.
Připravíme si náplň.
¾ množství mléka dáme vařit a ve zbylém rozmícháme pudinky.
Do vroucího mléka vmícháme cukr a za stálého míchání přilijeme pudink, mícháme dokud nezhoustne.
Pudink necháme vychladit. 
Po vychladnutí do pudinku vmixujeme máslo a pitaya prášek.
Těsto potřeme krémem (trochu si necháme na vrch) a znovu srolujeme.
Roláda potřeme zbytkem krému a polijeme rozpuštěnou čokoládou s kokosovým olejem.
Roládu dáme do lednice vychladit!
Dobrou chuť! 
Autor: Eliška (@_with.ella)

 

Zpět do obchodu