Řepová bábovka

 

Jelikož je řepa aktuálně v sezóně, proč ji nevyužít i do pečení? Tato nevšední bábovka je přirozeně bezlepková, krásně voňavá po kakau a ještě obohacena o více bílkovin díky čokoládovému proteinu. Co budeme potřebovat?

 

1

INGREDIENCE

  • 200 g pohankové mouky
  • 150 g mandlové mouky
  • 60 g čokoládového proteinu
  • 40 g kakaa
  • 3 PL kokosového cukru
  • 1 ČL kypřícího prášku
  • 1 ČL jedlé sody

Špetka soli

  • 80 g čoko drops
  • 230 g pyré z pečené řepy
  • 400 ml rostlinného mléka
  • 4 PL kokosového oleje
  • 1 PL jablečného octa
  • 60 g rýžového sirupu
  • 1 ČL vanilkového aroma
  • Na polevu mléčná čokoláda

2

POSTUP

Jako první si vybereme, jestli řepu koupíme již pečenou nebo si ji budeme péct sami v troubě. Doporučuji v zapékací formě či na plechu v alobalu a pečeme přibližně hodinu. Poté vychlazenou rozmixujeme na hladké pyré. K pyré z řepy přidáme všechny tekuté ingredience. Rostlinné mléko, kokosový olej, jablečný ocet, rýžový sirup, vanilkové aroma a promícháme.

V druhé misce smícháme všechny suché ingredience. Pohankovou a mandlovou mouku, protein, kakao, cukr, prášek do pečiva, sodu a špetku soli. Důkladně promícháme. Následně spojíme suché a tekuté ingredience. Jako poslední vmícháme čoko drops.

Těsto necháme 5 minut odpočinout a mezitím si vymažeme formu, kterou následně vysypeme pohankovou moukou. Rovnoměrně do ní přesuneme těsto a pečeme na 175°C přibližně 55-65 minut.

Kontrolujeme bábovku špejlí a když se nebude těsto lepit, vyklopíme na talíř a necháme vychladnout.

Jako poslední čokoládová poleva. Rozpustíme množství čoko drops podle chuti a bábovku polijeme. Můžeme ji ještě posypat sekanými ořechy. Ideální je jako sladká snídaně nebo svačina k čaji. Dobrou chuť!

Autor: Fínka (@tvojefina)

 

Zpět do obchodu