Proteinové vafle

Lahodné, veganské a proteinové vafle. Jde o tak variabilní dezert, který si oblíbíte jak ke snídani, tak ke svačině a navíc díky cizrnovému proteinu má kompletní aminospektrum.

Můžete dochutit a dozdobit čímkoli, co máte rádi a máte zrovna po ruce. Oříšky, sladidlo, sezónní ovoce, marmeláda či ořechové máslo.foto-7365467

INGREDIENCE:

200 g špaldové mouky

100 g mandlové mouky

60 g cizrnového proteinu

3 PL kukuřičného škrobu

2 ČL kypřicího prášku

1 ČL jedlé sody

Špetka soli

500 ml ovesného mléka

2 PL čekankového sirupu

2 PL slunečnicového oleje

1 ČL vanilkového extraktu

Oříškové máslo

POSTUP:

Veškeré suché ingredience smícháme ve velké míse. Špaldovou a mandlovou mouku, protein, škrob, kypřící prášek, sodu a špetku soli. 

Ve vedlejší míse si k rostlinnému mléku přidáme sirup, olej, vanilkový extrakt a promícháme.

Obě směsi spojíme dohromady metličkou, aby nám nevznikly žádné hrudky. Těsto by mělo mít hustější konzistence jako na lívance. Rozehřejeme vaflovač a mezitím necháme těsto odpočinout. 

Množství těsta volte podle tvaru vaflovače, stejně jako délku pečení. Nejlepší je vždy vyzkoušet přímo, na vašem pomocníkovi. Mě těsto vystačilo na 7 vaflí, které se pekly 5-7 minut.

Ještě teplé podáváme se vším co máte rádi. Dobrou chuť!

Autor: Fínka (@tvojefina

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení