Proteinové vafle

 

Lahodné, veganské a proteinové vafle. Jde o tak variabilní dezert, který si oblíbíte jak ke snídani, tak ke svačině a navíc díky cizrnovému proteinu má kompletní aminospektrum. Můžete dochutit a dozdobit čímkoli, co máte rádi a máte zrovna po ruce. Oříšky, sladidlo, sezónní ovoce, marmeláda či ořechové máslo.

 

1

INGREDIENCE

  • 200 g špaldové mouky
  • 100 g mandlové mouky
  • 60 g cizrnového proteinu
  • 3 PL kukuřičného škrobu
  • 2 ČL kypřicího prášku
  • 1 ČL jedlé sody
  • Špetka soli
  • 500 ml ovesného mléka
  • 2 PL čekankového sirupu
  • 2 PL slunečnicového oleje
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • Oříškové máslo

2

POSTUP

Veškeré suché ingredience smícháme ve velké míse. Špaldovou a mandlovou mouku, protein, škrob, kypřící prášek, sodu a špetku soli. Ve vedlejší míse si k rostlinnému mléku přidáme sirup, olej, vanilkový extrakt a promícháme. Obě směsi spojíme dohromady metličkou, aby nám nevznikly žádné hrudky. Těsto by mělo mít hustější konzistence jako na lívance. Rozehřejeme vaflovač a mezitím necháme těsto odpočinout. Množství těsta volte podle tvaru vaflovače, stejně jako délku pečení. Nejlepší je vždy vyzkoušet přímo, na vašem pomocníkovi. Mě těsto vystačilo na 7 vaflí, které se pekly 5-7 minut.

Ještě teplé podáváme se vším co máte rádi. Dobrou chuť!

Autor: Fínka (@tvojefina)