Overnight oats s cizrnovým proteinem

 

Podzimní sychravá rána jsou ideální pro ovesnou kaši, avšak zkoušeli jste někdy podzimní overnight oats? Pokud ne, tak přesně pro vás je tento recept! Kombinace s cizrnovým proteinem dodá kompletní spektrum esenciálních aminokyselin a zkaramelizovaná jablka zase podzimní náladu.

 

1

INGREDIENCE

INGREDIENCE KARAMELIZIVANÁ JABLKA:

  • 2 ks jablka
  • 1 čl kokosový olej
  • 1 pl javorový sirup
  • 1 čl skořice
  • Pekanové ořechy
  • Oříškové máslo
  • Voda

2

POSTUP

Ve větší sklenici smícháme všechny suché ingredience na kaši. K suchým ingrediencím přilijeme mléko a vše pořádně zamícháme, sklenici zavřeme a dáme na alespoň na 3 hodiny do lednice, ale nejlépe přes noc. Jablka nakrájíme na menší kousky a dáme je do hrnce s kokosovým olejem, sirupem a skořicí. Jablka za míchání malinko opečeme a poté zalijeme trochou vody a necháme je podusit a změknout. Jablka uchováme v misce v lednici. Jakmile je kaše pořádně uleželá, přidáme jablka.

Na vrch přidáme ořechy, semínka a oříškové máslo. Dobrou chuť!

Autor: Eliška (@_with.ella)