FIT Tiramisu

 

Kvůli nejslavnějšímu italskému dezertu už nemusíte jezdit tisíce kilometrů. Máme pro vás recept, který vám vyrazí dech. Založený jen na kvalitních rostlinných surovinách a revolučním proteinu z fermentovaného hrachového proteinu s bylinkami náš recept na Tiramisu strčí do kapsy i originál z Trevisa a to jak do chuti, tak do složení. 

 

1

INGREDIENCE

INGREDIENCE KORPUS

  • * 200 g hladké špaldové mouky
  • * 130 g třtinového cukru
  • * 3 pl Amazonie proteinu čokoláda karamel
  • * 2 pl kukuřičného škrobu 
  • * 2 čl pdp
  • * Špetka soli
  • * 3 čl sušeného rýžového mléka
  • * 80 g olivového oleje
  • * 200 ml vody nebo rostlinného mléka 

KRÉM

  • * 200 g rostlinná kokosová smetana (Lidl)
  • * Tuhá část kokosového mléka z plechovky (dejte ji přes noc do lednice)
  • * 60 g javorového sirupu
  • * 2 pl kávy
  • * ¾ čl xantanové gumy (pomáhá ke zpevnění krémů za studena)

KRÉM

  • * 1 espresso

2

POSTUP

V míse smícháme všechny suché ingredience na korpus a poté do nich vmícháme tekuté ingredience. Těsto nalijeme do formy na chlebík nebo menší čtvercové formy vyložené papírem na pečení. Pečeme 25-30 minut na 180°C. Po upečení necháme korpus úplně vychladnout a mezitím si připravíme krém. Smetanu, tuhou část kokosového mléka, sirup, 2 pl kávy a xantanovou gumu spolu rozmixujeme do hladkého krému. Korpus rozkrojíme podélně. Spodní díl polijeme kávou a potřeme ½ krému. Poté na něj položíme druhou polovinu korpusu, který také polijeme kávou a potřeme zbytkem krému. Nakonec tiramisu posypeme kakaem a dáme do lednice vychladit.

 

Dobrou chuť!

Autor: Eliška (@_with.ella)