Pistácie, maliny, borůvky... už samo o sobě to zní jako sen. Pokud milujete klasický americký pie zkuste tento obohacený o veganský protein.
INGREDIENCE TĚSTO:
• 2 a 1/4 hrnku špaldové mouky (280 g)
• 1 hrnek pistáciového proteinu (120 g)
• 3/4 hrnku a 4 lžíce rostlinného másla (275 g)
• 4 lžíce mletého lněného semínka (30 g) + 8 lžic vody
• 8 lžic rýžového sirupu (110 g)
• špetka soli
INGREDIENCE NÁPLŇ:
• 2 hrnky malin (270 g)
• 2 hrnky borůvek (270 g)
• větší hrst nasekaných pistácií (40 g)
• 8 lžic rýžového sirupu (110 g)
• 4 lžíce kukuřičného škrobu (30 g)
Nejprve si připravte těsto. Lněné semínko smíchejte s horkou vodou a nechte aspoň 10 minut odležet. Ve velké míse smíchejte mouku, protein a sůl, pořádně promíchejte, přidejte změklé máslo, lněné semínko, rýžový sirup a vše pořádně promíchejte, dokud se všechny ingredience krásně nespojí a nevznikne hladké těsto.
Těsto vtlačte do formy o průměru 30 cm a až budete mít hotovo, připravte si náplň. Všechny ingredience na náplň smíchejte dohromady (můžete použít mražené ovoce) a směsí naplňte koláč.
Zbytek těsta si postupně rozválejte, nakrájejte na proužky a vytvořte mřížku. Koláč pečte asi hodinu při 170°C.
Autor: Veronica (@veronicaleroy)